Om als sporter optimaal te presteren is goede voeding en timing van voeding inname essentieel. Ambitieuze sporters vergen veel van hun lichaam. Zij verbruiken veel energie en verliezen veel vocht. Sportvoeding geeft op het juiste moment energie voor kracht, snelheid, concentratie en uithoudingsvermogen.

Tijdens het sporten verliest u vocht en verbruikt u energie (koolhydraten). Bij teveel vochtverlies dikt uw bloed in. Water is het belangrijkste bestanddeel van bloed. Alle processen zoals zuurstofaanvoer, energieaanvoer en afvalstoffenafvoer die via het bloed lopen zullen minder snel gaan verlopen. De hartslag zal stijgen om dezelfde doorbloeding te kunnen realiseren. Kortom uw prestatievermogen daalt. Al bij 1% verlies van uw lichaamsgewicht (bijv. 700ml bij 70kg) daalt het drastisch.
Aanvullen hiervan tijdens het sporten optimaliseert niet alleen de training zelf, maar zal ook het herstel bevorderen.

Sport en Fitness Wieringermeer biedt u natuurlijke producten die helpen bij zowel het leveren als bijvullen van brandstof en bij reparatie en herstel. Onze sportvoeding bevat hoogwaardige koolhydraten, proteïnen en essentiële vetzuren die goed verteerbaar zijn en makkelijk worden geabsorbeerd. Deze voedingsstoffen heeft het lichaam nodig om optimaal te presteren. Dus wilt u graag die extra energie om een topprestatie te kunnen leveren, dan mag de beste voeding niet ontbreken.

Onder eigen label verzorgt Sport en Fitness Wieringermeer een heerlijke whey shake (80% eiwit) met een heerlijke romige smaak. Verder verkopen we produkten van QNT, XXL Nutrition en Nemesis.

 

 

 

 

sportvoeding

sportvoeding